שעם -חומר על.
חשבנו שהוא רק לפקקי יין, חשבנו שהוא משעמם, חשבנו שהוא כבר ממש אאוט.
אבל.
התכונות האקולוגיות שלו מביאות אותו שוב למרכז הבמה , עם שינויים בזווית ההסתכלות שלנו.
כמה תכונות טובות התרכזו להן בחומר טבעי אחד, ממש מבורך!
חוץ מהעובדה שהוא מגיע ממש מן הטבע (מקורו בקליפת עצי אלון השעם) , השעם גם גמיש, חזק אך יחד עם זאת קל, מבודד מנוזלים ומרעש, אנטי-סטטי, מתמחזר, טקטילי ונעים למגע, עמיד לאש, ובקיצור- חלומו של כל מעצב.
פעילי איכות הסביבה מעודדים את תעשיית השעם, שכן היא מתבססת על מקורות מתחדשים ותוצריה קלים למיחזור. בניגוד לתעשיות העץ האחרות, תהליך הייצור הייחודי של השעם אינו פוגע בעץ עצמו. קליפת העץ מתעבה כל שנה בכמה מילימטרים עד שהיא מגיעה לעובי הרצוי ( בין 2 ל־5 ס"מ). כל עץ מקולף רק אחת לעשר שנים, ובין קילוף לקילוף נותנים לעץ להשתקם ולנוח. עץ השעם חי בסביבות 150 שנים דבר שמאפשר כ־15 קילופים בממוצע במהלך חיי עץ.
המעצבים חוגגים איתו. בכל התחומים.
ומפתיעים.
באופנה, בריצוף, בריהוט, במטבח, באמבטיה, בחדר הילדים, ברפואה, בתחבורה , ואיך לא – גם בתאורה.
שלא ישעמם.
ושתמשיכו לשלוף פקקי שם לרוב…
אשמח לתגובתכם ולקישורים נוספים.
שלכם כתמיד,
המלכה הירוקה.